Over ons

Dit zijn wij!

De Jongerenraad Noord-Beveland zet zich in voor de jongeren op Noord-Beveland. Dit doen wij onder andere door activiteiten te organiseren voor de jeugd op Noord-Beveland.
Ook geven wij de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over bepaalde onderwerpen die te maken hebben met de jongeren op het eiland.

Wat doen wij?

Wij organiseren onder andere de Movietour en de kinderdisco’s. 4 keer op een jaar organiseren wij een Movietour. Wij huren dan een bus waarbij je kan opstappen als je in groep 8 of op de middelbare school zit. Je mag dan voor 10 euro met de bus mee naar CineCity in Vlissingen en een film naar keuze bekijken. Maar ook organiseren wij de dagjes uit naar een pretpark. We gaan 1 keer per jaar naar bijvoorbeeld Walibi.  Ook zetten wij ons in voor het openbaar vervoer. Dit is een erg belangrijk punt op Noord-Beveland. Wij proberen via werkgroepen het openbaar vervoer nog beter en toegankelijker te maken.

De Jongerenraad Noord-Beveland vergaderd minimaal 1 keer per maand in het Gemeentehuis in Wissenkerke. Vanuit daar bespreken we verschillende onderwerpen die aan bod komen tijdens de vergadering. Regelmatig zijn er tijdens de vergadering gasten die advies vragen aan de Jongerenraad. Dit gaat vaak over projecten die opgezet worden voor de jongeren. Ook hierin heeft de Jongerenraad een stem.